Comunicate Presa
Referitor la situatia epidemiologica existenta la centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Darmanesti

Citeşte mai mult...
 

Recomandari DSPJ Bacau,adresate unitatilor de folosinta publica, in contextul epidemiologic COVID-19

Citeşte mai mult...
 

Informatii privind situatia epidemiologica existenta la nivelul unitatilor sanitare din Judetul Bacau

Citeşte mai mult...
 

Informatii privind situatia epidemiologica existenta la nivelul SJU  Bacau

Citeşte mai mult...
 


 

MASURI PENTRU LIMITAREA ACCESULUI PUBLICULUI IN SEDIUL DSP BACAU

 

          Având în vedere contextul epidemiologic actual, pentru evitarea deplasărilor angajaților/reprezentanților unităților sanitare/direcțiilor de sănătate publică și a cetățenilor, cu documente care nu reprezintă urgențe la sediul institutiei vă comunicăm că în perioada următoare serviciul de registratură își va restrânge activitatea cu publicul și vă rugăm să transmiteți documentele:

prin poștă la adresa str. V. Alecsandri, nr.45, Bacau
sau
prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau fax, nr. 0234/524875.
 

          De asemenea, anunțăm pe toți cei interesați că pentru o perioadă de 1 lună de zile, începând cu data de 16.03.2020 se supendă audiențele la de la nivelul instituriei..

 

Comnunicate presa COVID 19

Citeşte mai mult...
 

Masuri de prevenire a infectiei cu coronavirus in contextul epidemiologic actual

           

          In scopul prevenirii si limitarii imbolnavirilor cu noul Coronavirus (COVID-19) si având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români, recomandam populatiei sa respecte urmatoarele 10 elemente comportamentale:

1.  Spălați-vă mâinile de multe ori;

2.  Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

3.  Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;

4.  Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;

5.  Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;

6.  Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

7.  Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

8.  Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

9.  Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;

10.  Animalele de companie nu transmit coronavirus.

 

Astfel :

1. Spălați-vă mâinile de multe ori

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.Spălarea mâinilor elimina virusul.

2.  Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute

Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

3.  Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel eviați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile.Mâinile intră in contact cu suprafețele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul .

4.  Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți

Dacă aveți infecție respiratoare acută, evitați apropierea de alte persoane, tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel de preferat de unică folosință, purtați mască de protecție si spălați măinile. Dacă in momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile ,puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.

5.  Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul

Momentan, nu există cercetări științifice  care  evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot  preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcționeaza doar  impotriva bacteriilor nu împotriva virusului.

Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

6.  Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool

Dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanți ce conțin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul și farmacistul dumneavoastră vor ști ce să recomande.

7.  Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave

Organizația Mondială a Sănătății, recomandă folosirea  măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat  cu noul coronavirus, și prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recenta în China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).

UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează  răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se  folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.

8.   Produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase

Organizația Mondial a Sănătății a declarat că persoanele care primesc pachete din China nu se supun nici unui risc de a se contamina cu noul coronavirus, deoarece acesta nu trăieste mult timp pe suprafețe . Până în prezent nu există nici o dovadă că produsele/obiectele produse în China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).

9.   Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile

Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprins intre 1 și 14 zile. Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți servețele de unică folosință și spală bine mâinile.

             10.  Animalele de companie nu transmit coronavirus

În acest moment nu există dovezi că animalele de companie, câini și pisici pot fi infectate de virus. În orice caz, trebuie  să ne spălăm tot timpul mâinile cu apă și săpun după ce intrăm în contact cu animalele de companie.

 

             De asemenea, institutia noastra a transmis catre toate unitatile sanitare din judet, inclusiv cabinetului medical din cadrul aeroportului G. Enescu Bacau si Serviciului Judetean de Ambulanta, definitia de caz care specifica locatiile / zonele cu risc inalt de imbolnavire din Italia. Spitalele in care functioneaza sectii de Boli Infectioase trebuie sa amenajeze circuit distinct pentru persoanele suspecte, salon si sa desemneze personal aparte cu echipament de protectie adecvat. De asemenea, persionalul medico-sanitar si auxiliar din unitatile medicale trebuie sa respecte cu strictete masurile de igiena (igiena mainilor si a suprafetelor), precum si purtarea echipamentuliui de protectie corect si complet, conform protocoalelor in vederea reducerii riscului de contaminare pe cale respiratorie.

           Mentionam ca DSP asigura respectarea recomandarilor INSP-CNSCBT si MS privitoare la patrunderea pe cale aeriana a calatorilor din zonele cu risc crescut de infectie COVID-19 – Aeroportul international G. Enescu Bacau prin supervizarea activitatii in acest sens.

 

Ziua Internaţională a Radiologiei 8 Noiembrie 2019

„Să sărbătorim împreună!”

Citeşte mai mult...
 

LUNA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE DESPRE CANCERUL DE SÂN – OCTOMBRIE 2019

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 14
Copyright ©2010 Directia de Sanatate Publica Bacau. Made by Mobile Web Technologies SRL